Ratatui

I dagbøgerne fremkommer udtrykket ratatui tit og ofte i forbindelse med vores madvaner. Jeg skal for en god ordens skyld definere hvad dette "begreb" går ud på. Når vi griller er det meget tit at vi pakker kartofler ind i stanniol for på den måde at frembringe bagte kartofler. Og når vi nu venter på kartoflerne alligevel og der er ekstra plads på grillen så var der nærliggende at putte grønsager på sammen med. Det hele startede med grillede løg, dernæst hvidløg, champignon mm. Siden har det udviklet sig til en, i starten lille, senere stor stanniolpakke med grønsager af forskellig art som på denne måde bliver kogt sammen med kartoflerne. Ratatui er bare en fællesbetegnelse for denne "pakkes" indhold. Det kan lyde meget ensformigt, men da vi varierer sammensætningen af grønsager og krydderier meget, er der i praksis ikke to dage der er ens. Indholdet kan fx. være aubergine, courgetter, champignon, tomater, løg, hvidløg, peberfrugter forskellige krydderier og en skvat god olivenolie.

/Martin

Tilbage