Tirsdag den 2. juli

Friskbagt morgenbrød blev indtaget ved Campocatino, med udsigt over Vagli søen i 1500 m højde.
På vejen tilbage til campingpladsen var vi forbi marmorbruddet ved M. Pisanino. Vi gik meget langt op i bruddet, indtil vi kom til nogle skilte der forbød adgang fordi de var i gang med at bryde marmor længere oppe. Vi samlede en stor marmor klods op som skal ligge i haven, så længe den holder!!
Vi pakkede sammen og forlod campingpladsen omkring ved middagstid.
Vi sagde farvel til camping fatter med og hånd og det hele og han forærede os et glas Confetture Extra di More og Kira fik et lille (piccolo) glas jordbær syltetøj. Vi skal huske næste år at medbringe en gave til ham.

Næste mål var en lille by på et bjerg ved Montecatine (Alto). Første stop var klosteret ved Vergemoli (med restaurant og hotel, vi var der i 2001). Udsigten fra restauranten er fantastisk. På det næste bjerg ligger der en by (der må vi op!!)
Byen hed Verni, så kunne vi se at der var endnu en by længere oppe og der var nogle gamle mure. Der må vi også op. Den hed Trassilico. Denne var så lille at man måtte parkere udenfor. Det er sjovt med de italienske butikker, man er for det første i tvivl om det er en butik eller et privat hjem, når det så er afklaret skal man finde ud af om den er åben på trods af mørket. Vi fandt en og den var åben, næste hurdle var at få købt karklude, men det lykkedes. Videre igennem byen fandt vi en kirke igen var man i tvivl om den var åben men indenfor viste det sig at det var den smukkeste landsbykirke, udsmykket med store friske blomster buketter og marmor alle vegne.
For enden af byen var den flotteste udsigt over dalen. Her køber vi et hus en dag!
Ned fra bjerget, over floden og igennem en tunnel der er 1,80 m bred (bilen er 1,73m bred!!), sidde spejlene måtte klappes ind. Videre igennem Bagni di Lucca til Boveglio, og Colognora, igennem Collodi.
Collodi? er det monstro Pinocchios fødeby?. Efter byens butikker at se, så ja!! Børnene fik en t-shirt hver.
Ved Montecatini (termi) blev vi enige om at byen på bjerget var Montecatini (alto). Der var ikke rigtig nogle skilte der viste vej. Aftensmaden blev indtaget med udsigt over dalen og byen.
Nu blev bilen vendt mod syd og vi satte kursen mod Sicilien. klokken var 21:30.

/Estella

Tilbage

Næste feriedag