Torsdag den 4. juli

Store udflugtsdag: Grand tour de Etna!!

Vi kørte rundt om Etna mod uret så højt oppe som muligt. Vi så de gamle lavastrømme ned af bjergsiden. Børnene var meget stille, det hele virkede meget overvældende og børnene var helt stille. Man bliver virkelig overrasket over naturens magt og menneskets magtesløshed.
Da vi kom til Bronto, var der marked. Bilen blev omgående parkeret og så skulle der oses. Det virker som om at italienerne køber alt ind på markedet: mad, rengøringsmidler, parfume, tøj, køkkengrej og alt muligt andet ubrugeligt ragelse - selv husdyr, som står i bure på markedspladsen.
Ved Adrano drejede vi fra hovedvejen igen og kørte op ad bjerget på de små bjergveje, rundt til det store besøgscenter ved Etna-syd.
På vejen op af vejen var der en restaurant og den var åben, menu kortet var kun på italiensk, til gengæld var det ulæseligt....
Vi faldt i snak med et par, de kom fra U.S.A (hun kom fra Venezuela og han fra Cuba), de havde boet de sidste par år i Nicolosi. De var meget betaget af Sicilien og fortalte om de steder de synes man burde se. Vi fik noget forskelligt sicilianske pasta retter.
Ved besøgscentret tog vi en "bus" (Mercedes Unimog med kasse på) og kørte op i godt 2700 m. højde og gik rundt på lava, den var flere steder så varm at den kunne antænde papir.
Toppen af Etna er 3345 m. Grunden til at man ikke kunne komme højere op er at det sidste udbrud ødelagde vejene og det meste af skisports faciliteterne. Udbruddet var meget tæt på Nicolosi, men stoppede 5 km før byen. Det varede i 45 dage og der blev dannet nye toppe. Der er nu ialt 5 aktive toppe/huller!

Vi var trætte efter en lang dag på vulkaner.

/Estella

Tilbage

Næste feriedag