Søndag den 7. juli

Store udflugtsdag.

Via Pachino til Noto, hvor morgenmaden blev indtaget i byens park sammen med byens mænd og landsbytossen der overbegloede os og fulgte os rundt i byen. Kuplen på deres domkirke var faldet sammen i 1996 og var derfor lukket og under restauration. Turen går videre til Palazzolo. Der var gamle udgravninger med et græsk amfiteater. Der var lagt træbund og nye trin men ellers stod det flot. Det var fra 600 før Kristi fødsel. Videre til Vizzini hvor vi fandt et eneste spisested åbent, vi tror det er byens insted, det var meget flot og moderne, vi frygtede det værste mht. pris men blev positivt overraskede 16€ for alle inc. drikkelse. Vi fik set starten af F1 på Silverstone på det opstillede TV (std. i Italienske restauranter).

Turen gik videre over Grammichele til Caltagirone, centrum for keramisk kunst. I byen er der en afsindig flot trappe, forsiden af alle trin er beklædt med kakler (142 trin). Generelt kan det siges om alle byer i denne del af Sicilien at de har en utrolig smuk arkitektur, omend ikke særlig vedligeholdt men man kan dog se at det er meget flot. Selv i de gamle beboelseskvarterer er der gjort utrolig meget ud af udsmykningen.

Videre til Gela der er en stor industriby med nogle udgravninger vi ikke så, der ligger et kæmpe raffinaderi øst for byen. Ad hovedvejen mod øst til Comiso hvor vi fik en Italiensk is hver. Igennem Ragusa og Modica, væk fra hovedvejen op til Cava d'Ispica, et meget stort område fyldt med huler, hvor der har levet et meget stort samfund. Hulerne har været beboet 1000 - 600 år før Kristi fødsel. Nede i katakumperne var der massevis af grave, der vidnede om et meget stort samfund. Videre over Rosolini til campingpladsen. Aftensmaden stod på spagetti med ketchup.

/Estella

Tilbage

Næste feriedag