I dag
slog Estella og jeg øjnene op på et mere normalt tidspunkt, kl. 6:00.
Kl. 7 kørte vi til Riposto og købte fisk til Jakob og rejer til os
andre, Kira og Camilla har ikke talt om andet siden vi tog hjemmefra :-)
I Riposto ligger en stor hal hvor der sælges fisk i den helt store stil,
man bliver helt syg af at gå rundt der.
Der er alt hvad hjertet begærer
og hvis man, som vi, godt kan lide fisk, så har man lyst til at købe det
hele. Når vi kommer i morgen skal vi se om vi kan få nogle "bøffer" af
sværdfisk. Grønt, frugt og brød blev det selvfølgelig også til.
Da vi havde
spist morgenmad "afmonterede" Estella rejernes hoved mens jeg rørte en
marinade sammen af olivenolie, pepperonchini, hvidløg, bredbladet
persille samt "limone locale" (se billedet til højre), der gror simpelt
hen citroner alle vegne, også lige udenfor vores telt.
Da vi var færdige med
morgenens gøremål besluttede vi at gennemføre den "Tour de Etna" som vi
ikke fik gennemført i
går, da vi
pludselig stod og skulle op på
bjerget. På vejen rundt faldt vi over et lille Caseificio (osteri) i Randazzo, hvor vi
bare måtte ind.
Da vi trådte ind af døren blev vi mødt at en gammel "morlil" som med det
samme sprang ind i osteriet i samme øjeblik hun fik øje på os. Vi
undrede os lidt, men snart var hun tilbage med den friskeste mozzarella,
stadig varm. Da vi spurgte hvad det var lavet af, fik vi at vide at
det
var komælk. Den smagte rigtigt godt så vi købte 500g, ligesom vi også
købte en røget ost til Camilla og
jeg.
I byen Bronte hyggede vi os over byens tage, som næsten alle er monteret med
varmtvandsbeholder, den blå tank der kan ses på billedet til højre.
Da vi nåede til Adrana var der marked, så Kira og Camilla blev sluppet løs, Estella, Jakob
og jeg købte de sidste småting til vores frokost.
Vi fandt et
skyggefuldt sted i vejkanten og lavede picnic halvt ude på vejen,
heldigvis var der ingen trafik.
På vejen rundt fik vi taget en del billeder af Etna fra forskellig side.
Udsigt
til Etna for nordsiden
|
Etna fra
Vest
|
Etna
lige nord for Nicolosi
|
En af de
mange gyvel aléer, duften er meget intens! |
Til sidst nåede vi
Nicolosi og så hvor tæt på byen lavaen var stoppet i 2002, det må siges
at være et "mirakel" (hvis man tror på den salgs, og det er der vist en
del der gør) at byen ikke blev offer for vulkanens rasen.
En ting vi også
lagde mærke til på vores tur er at der er et utal af byggemarkeder rundt
på Etna, måske ikke så underligt med den undergrund, men morsomt ser det
ud.
Og så har vi mødt
flere brudepar på vores tur rundt i landskabet, man bliver åbenbart gift om
tirsdagen på Sicilien!
Tilbage på
campingpladsen bliver der slappet af med opgaver af forskellig slags,
læsning og spisning af frugt.
|
Kl.
ca. 21 spiser vi vores marinerede rejer, det smager pragtfuldt, Jakob
kan også godt lide sin fisk, vi ved ikke rigt hvad det er for en. Efter maden går vi ind på restauranten
Gallo Rosso (den røde hane) ved
siden af, for at få lidt dessert, Kira og Camilla havde sådan lyst til Tiramisu.
Den lyst gik over, de synes begge at den vi selv laver hjemme er
bedre. |
|
På vejen tilbage
tog jeg et par billeder af byerne op ad Etnas skråning "by night".
Aftenen slutter med en gang tips og til sidst
godnathistorie. Vækkeuret er stillet til kl. 6.00 i morgen tidligt, vi
vil undersøge muligheden for at komme ud og "besøge" Stromboli.
/Martin |