Jeg
havde glemt at slå "vækkeuret" (min telefon) fra i går, så vi blev
vækket kl. 6.00. Vi ventede dog til
kl. 7 med så småt at pakke sammen.
Lige inden vi kører blæser det meget voldsomt op og og vi snakker om at
det er godt at vi kører i dag hvor det ikke er badevejr alligevel. Kl.
8.30 kørte vi ud fra campingpladsen med kurs mod Riposto, for at købe
lidt vi kunne spise til morgenmad. Vi spiste ved havnen hvor der var
en masse leben at kikke på.
Vi
kan ikke lade være med at tage et billede af brødet vi har købt. Er
dette endnu et eksempel på hvorledes en række "små forbedringer", i
dette tilfælde af brød, resulterer i at
vi til sidst ender med et produkt som hverken smager eller ser ud som originalen?
Længe leve den moderne kemi!
Efter maden gik turen
nord om Etna mod byen Santo Stefano de Camastra. Vi kunne godt tænke os
at besøge denne by på et tidspunkt, da vi i 2003, passerede byen
på vej hjem, havde set at der var en masse keramikforretninger. Vi har
kigget efter tallerkner, kander og krus i den gamle enkle rustikke munkestil.
På vejen over bjergene møder vi en masse svin som går frit i en stor
egeskov. Vi er tidligere stødt på svin som går i egeskove i Calabrien,
det er åbenbart meget almindeligt i Italien. De er meget nysgerrige da
vi stopper op for at tage et billede af dem. Vi snakker om at man lige kunne
smutte ud og "nappe" en med til aftensmaden :-) Efter ferien
læste vi bogen
"Mit Toscana" af Rie
Boberg og erfarede, at der er tale om svin af racen Cinta Senese, et
meget robust svin hvis historie går helt tilbage til middelalderen.
Derudover skulle det være særdeles velsmagende, hvorfor det er højeste
mode med disse dyr i Italien.
I Acquedolci møder vi den
første pasta forretning på denne tur, på trods af at vi har kikket efter
det mange steder. Vi køber en gang ravioli som vi skal have til aften på
et tidspunkt.
|
I Santo
Stefano de Camastra nåede vi ind i fire forskellige butikker
inden de lukkede og holdt siesta, men intet af det vi så lignede noget vi
ville bringe med hjem. Det er alt sammen meget flot lavet, men alt for
"råbende" med store blomster og frugter, efter vores smag. Det
eneste vi kunne finde på, var to limoncello "glas" og et
husnummer til vores hus. Det er stadig i den "råbende" stil, men
ikke større end vi kan acceptere det, og så har vi da en
souvenir med hjem herfra. |
|
I
Cefalú spiste vi
frokost med udsigt over havnen. Efter maden gik vi en tur for at kigge
lidt på bådene. Yderst i havnen lå en båd med Dansk flag, fra Ishøj! Vi
kunne selvfølgelig ikke lade være med at tale højlydt om dette "fund" og
det hørte
Peter og Anette, som bådens ejere viste sig at hedde. Vi blev budt
på kaffe, te og kage (kagerne spiste Jakob så mange af, at det var helt
flovt) og fik en sludder om hvordan vi hver især var landet på Sicilien.
Det var vældig hyggeligt. Det er altid sjovt at høre hvordan andre
opfatter de lande man rejser i.
Efter
1½ time bliver vi enige om at det er ved at være tid at komme
videre. Vi vil meget gerne lige slå et slag ind omkring Cefalú og kigge
på den gamle bydel, inden vi vender næsen mod Castellamare del Golfo så
vi kan få
rejst kludevilaen for natten. Cefalú er meget hyggelig med smalle gader
og
megen charme. Det er en meget "pæn" by, og det er ret tydeligt at der kommer
mange turister her. Det er lidt synd at de tillader biler i den gamle bydel, det
ødelægger meget af charmen med alle de biler i de smalle gader. De skulle gøre som man har
gjort det i fx. Prag, luk hele bycentrum for biltrafik, så må folk stille bilen
udenfor og gå ind.
Resten
af vejen til vores campingplads foregår på motorvej, så vi er der
allerede kl. 18, og får hurtigt rejst teltet. Der er næsten ingen på
pladsen i år, så vi kan lægge os hvor vi vil. Vi vælger den fjerneste
ende så tæt på havet som muligt. Det blæser stadig meget og bølgerne
slår voldsomt mod mod kysten. Under udpakningen undrer vi os endnu en
gang over hvor meget det er muligt at have i et bagagerum...
Aftensmaden
bliver indtaget på en strandrestaurant 200 m fra campingpladsen. Vi
spiser store mængder blåmuslinger og hver en portion af husets antipasti,
som består af en blækspruttesalat, en rejesalat og røget laks. Jakob vil
hellere have en pizza, så det får han. For
første gang i ferien står den på vin, i dette tilfælde Vino Bianco ala
spina (frisk småperlende hvidvin fra fad), rent saftevand for munden
/Martin |