Familien Jessens sommerferie 2009


 

 

Lørdag den 27. juni

 

 

 
Kl. 5:00 lander vi i Oberau i silende regn. Vi lægger resterne af teltet ind i Evi og Thomas garage og smider sedlen i postkassen inden vi tøffer videre, vi nænner ikke at vække dem på dette ukristelige tidspunkt. Nu er vi så på vej på camping helt uden telt, en ny oplevelse må man sige. Vi er på nuværende tidspunkt enige om at vi tager de første nætter på hotel og så må vi ud og købe et telt til resten af turen.

Kl. 6:30 indtager vi morgenmaden i Italien.

Ved Bologna stopper trafikken totalt og det tager timer at komme igennem. Først syd for Rimini er det løsnet helt op og trafikken glider igen. Det er morsomt at følge opblødningsfasen. Når der kommer et hul så ræser folk af sted indtil de er ved at køre op i den foran og bremser voldsomt op. Denne bølge går ned gennem "feltet" hvorfor der langt nede kan opleves at man får god fart på over et stort stykke før der skal bremses igen. Og her hvor folk har temperament tager det faktisk lang tid med denne bølgen før hele proppen er opløst og det komme til at køre glidende igen.

På vejen gennem Italien er det ret morsomt at se på antallet af turister på vejene. Gennem Tyskland er der mange Danskere selvfølgelig, ligeledes gennem Østrig. Ved Garda søen falder en del fra og så aftager antallet af Danskere ellers gradvist indtil de faktisk forsvinder helt syd for Ancona. Tyskerne holder noget længere og her forsvinder den sidste først ved Foggia, lige som de sidste Belgiere faldt fra her. De eneste turister vi har set følge hele vejen til Taranto er nogle få entusiastiske fra Schweiz. Østrigere ser man stort set ikke udenfor Østrig. Det er egentlig sjovt at vi næsten ikke har set Hollændere i år, de plejer at være rigt repræsenteret over det meste af Norditalien. 

Kl. 16:00 lander vi i Taranto, betaler motorvejsafgiften, i dette tilfælde knap 64 € for strækningen Branner - Taranto, og triller ind i byen. Regnen står ned i stænger, som den i øvrigt har gjort det på omkring en tredjedel af turen og lynene blinker om kap på himmelen. At vi er landet i en forholdsvis fattig del af Italien kan vi se tydeligt da der dukker luddere op rundt omkring langs vejene.

Vi taler lidt om hvor vi skal finde logi for natten og prøver et par små byer. Planen med at køre til Gallipoli giver ikke rigtigt mening, da vi jo ikke har noget telt at bo i. Vi bliver enige og at finde noget i nærheden af Taranto i første omgang. Vi vil helst finde et lille intimt sted med hygge, men det må vi til sidst opgive, og store hoteller gider vi ikke. Det findes sikkert, men vi besidder på nuværende tidspunkt ikke den fornødne tålmodighed.

Da vi kører langs kysten mod syd ser vi en campingplads i byen Gandoli der også har bungalows, og vi beslutter at prøve lykken her. Det er ikke noget problem, de har plads og vi bliver indlogeret for to dage i første omgang. Vi taler lidt om at det måske slet ikke kan betale sig at købe et telt, men bare leje disse hytter efterhånden som vi kommer frem? Prisen lyder til at være ok, men nu ser vi når vi flytter. Det må vi lade tiden vise, første del af turen er vel overstået og vi er sultne og meget trætte.

På en nærliggende restaurant indtager vi aftensmaden, som i dag står på antipasti og pizza. Pizzaerne bliver lavet på den gode autentiske måde med brænde i en kæmpe ovn. Den ihærdige pizzamand har travlt og laver pizzaer til et bord af gangen. Dette betyder at det tager noget tid førend det er vores tur til - nu er Martin blevet meget træt han sidder og sover da Pizzaerne bliver serveret. ;-)
Maden er meget fin og prisen yderst rimelig; knap 70 € inc. vin og det hele. Vi hopper i seng efter veloverståede 2600 km.
 

/Martin

Tilbage

Søndag den 28.