Familien Jessens sommerferie 2009


 

 

Tirsdag den 30. juni

 

 

 
Vi står op kl. 7:30, Kira og jeg går til bager, den er lukket, hmmm... Vi bliver enige om at pakke sammen og finde en bar på vejen, hvor vi kan få vores morgenmad. Vi betaler hyttelejen som udgør 80 € for det første døgn og 70 € for de efterfølgende. Kl. 8:11 triller ud fra Camping Santomai og vender næsen sydover. Kysten mellem Taranto og Galipoli er meget tourist præget og vi finder hurtigt en bar med udsigt over havet.

Efter morgenmaden triller vi til Capo de Leuca og kravler lidt rundt på klipperne, Kira og jeg når ud på det yderste spids af hælen, kan man godt sige.
 

Her ligger også en grotte de kalder Grotte del diavolo (djævle grotten), den bruger vi en del tid på at udforske.
 

Terrænet skifter meget pludseligt karakter da vi passerer sydspidsen af hælen og landskaber er noget vildere her. Det er meget betagende, hvilket andre turister også har fundet ud af, vi møder en hel del på vores tur rundt.

Vi finder en lille restaurant ved en kløft med en fantastisk udsigt, her bliver frokosten indtaget. Nedenfor er der mange der snorkler, der er ingen tvivl om at der er meget at kigge på under overfladen. Maden er meget fin, Jakob spiser pasta vi andre tre hver en fiskeret. Her sidder vi med den mest fantastiske udsigt over havet og nyder Mark Knopler sagte fra de skjulte højtalere, det kan næppe blive meget bedre.

Ved byen Castro ligger der flere huler, vi vælger at besøge Grotta Zinzulusa (kludegrotten) som ligger helt nede ved vandet. Mens vi køber billetter begynder det så småt at dryppe og vi når lige i ly inden "sluserne bliver åbnet" og vi får en gang næsten tropisk regnvejr uden lige. Hulens indgang ligger i en meget stor grotte ud mod havet, så her kan vi stå i ly og nyde hvordan regnen pisker havet op.
 

Selve hulen er ikke ret stor, jeg tror vi går 150 m ind i bjerget, men de har gjort meget ud af at belyse de forskellige formationer så den er bestemt et besøg værd. prisen er også yderst rimelig, 2 € for børn, 4€ for voksne.

Det er så småt tid til at finde en campingplads. Estella har lovet børnene at det skal være med bademulighed. Hun har udset sig en ved Frassanito som angiveligt ligger ved en sandstrand, den vælger vi at køre efter. Her langs østkysten er der i øvrigt temmelig meget militær. På det østligste punkt er der en stor radarstation så man kan kun betragte fyret på afstand. I byen Otranto en stor flådestation, så her er hele den ene side af havnen lukket for offentligheden. Selve Otranto ser hyggelig ud med en lille borg midt i byen og en del handel.

Campingpladsen viser sig at ligge 200 m fra vandet med god skygge, så vi vælger at slå lejr her. Det varer ikke mange øjeblikke at få lejren op at stå og så er det tid til at udforske stedets muligheder. Børnene tager en tur rundt og kigger på toiletbygninger, Estella og jeg går til stranden og markedet som dog viser sig først at åbne efter siesta kl. 17.

På vores tur rundt opdager vi at der er tale om "surfers paradise", der ligger brædder, surfere og udstyr alle vegne, ja pladsen har sågar sin egen surfer shop. Vi sniger os til at tage et billede af en "surferbums" boplads så I kan nyde dette syn.

Da vi ikke har fået købt noget ind i løbet af dagen, så besøger vi campingpladsens marked da de åbner, men kan konstatere at de ikke har kød til vores aftensmad, vi køber lidt snack til i aften nu han har været flink at åbne for os :-)

Kira og Jakob går en tur i vandet, da de kommer op kører Estella og jeg ind til Borgagne og køber lidt ind til aftensmaden. Menuen i dag er store bøffer med salat.

Grillen bliver tændt, salat og ratatui tilberedt, bøffer stegt og vi spiser vores mad i halvmørke udenfor teltet. Desværre følger der andet med når mørket falder på. Myg er et af de dyr som trives i den køligere aftenluft, det er dog ikke alle mennesker der er lige begejstret for denne lille snylter. Jakob blev mildest talt hysterisk og endte med at gå ind i teltet for at søge ly. Vi andre spiste pænt færdigt men kunne mærke hvordan disse små gæster tog for sig af retterne.

Efter maden gik vi indendørs og hyggede os med et spil tips inden vi går i seng.

/Martin

Dagens udlændingetal: 23

Tilbage

Onsdag den 1.