Familien Jessens sommerferie 2009


 

 

Onsdag den 1. juli

 

 

 
Jeg bliver vækket kl. 6:30 af en fjern hane og står op. Estella og børnene står op lidt i 8 og så går Jakob op og køber dagens morgenmad.

Efter morgenmaden vil vi prøve et køre nordpå for at finde en by hvor vi kan købe lidt fisk til aftensmaden. vi tager et kig på kortet og mener at S. Cataldo må være oplagt. Vi bliver slemt skuffede da vi når frem, her er ingen by i traditionel forstand, kun sommerboliger. Efter at have kørt lidt rundt opgiver vi at finde en bykerne med handel og vender bilen mod syd igen.

Vi havde på vejen set et skilt til Acaya som så meget interessant ud. På kortet er den ikke afmærket som noget særligt, men virkeligheden kan somme tider se anderledes ud. I byens vestlige ende er der en gammel borg fra 1506 som er den eneste intakte borg af sin art (hvilken art vides ikke helt da der er mange andre borge) i det sydlige Italien.

Vi skal betale for tre hvis det skal være efter bogen men da vi ikke forstår italiensk får vi lov at slippe med 2 gange 3 € og så får vi oven i købet en folder med borgens historie med i købet.

Borgen er fantastisk velbevaret og det er meget interessant at udforske de mange sale, forrådskamre og se udsigten fra borgens tårne. Der er slående hvor flad egnen er her på hælen.

Da vi kommer ud er der åbenbart en italiener der har tænkt "her holder en traktor i forvejen, jeg stiller lige min ved siden af", det hyggede vi os meget over (Det er vores den grå) :-)

Efter borgen kører vi til San Foca og køber ind. Denne lille by udmærker sig ved at have et meget stort antal forretningen og mange fine delikatesser. Vi køber spada, frisk pasta og grønt til aften og et durum brød, bresaula, bøffel mozzarella, basilikum mm til frokost.

Tilbage på campingpladsen bades der inden vi nyder frokosten, brødet er i en klasse helt for sig selv.

Resten af dagen står på afslapning, kortspil mm.

Midt på eftermiddagen trækker det op igen, himlen over land bliver sort og det tordner en del men heldigvis når regnen ikke ud til os i dag, vi slipper med skrækken. Fra stranden kan vi se at det regner i Otranto blot 10 km syd for os.

Grillen tændes og aftensmaden bliver lavet til. Vores spada er helt igennem fantastisk, saftig, mør og uden antydningen af fiskelugt. Vi har på et tidligere tidspunkt prøvet at købe denne ædle fisk i Danmark og vores råd er; lad være med det! Som med al fisk, så skal det være 100% frisk ellers er det lige meget, og da sværdfisk, så vidt vi ved, ikke fanges i Danske farvande, så må kødet nødvendigvis have en historie inden det ligger hos en Dansk fiskehandler. Vi har heldigvis tidligere købt det frisk på Sicilien, så vi ved hvordan det kan smage, ellers havde vi sikkert ikke turde binde an med det her efter den oplevelse hjemme.

Endnu en gang tips inden vi trasker i seng.

/Martin

Dagens udlændingetal: 4

Tilbage

Torsdag den 2.