Familien Jessens sommerferie 2009


 

 

Lørdag den 11. juli

 

 

 
Da jeg får øjne kl. 7 smiler solen ind til os fra en næsten skyfri himmel. Eneste bevis på elementernes rasen er de sidste regndråber på teltets vindue. Hvilken morgen, luften er dejlig frisk og fuglene synger. Der er stadig en del oprør i havet trods det faktum at der er absolut vindstille her til morgen. En mand og et par børn nyder de sidste bølger og boltrer sig i brændingen.

I dag er det planen at vi skal på den tur ind i landet, som vi ikke nåede i går, og se på byen Lucera hvor der efter kortet skulle være en borg.

Det viste sig at, udover en meget stor borg, så indeholder byen også et temmelig stort romersk amfiteater. Borgen har været et enormt stort kompleks, desværre er der næsten kun ydermuren tilbage.
 

Inde på borgen ligger et lille hus hvori en guide sidder og venter på sit bytte; os. Hun er vældig flink og vi behøver ikke betale for at gå rundt og kigge, hun mener vi er bedst tjent med at læse det der står på engelsk rundt omkring på de mange skilte i stedet for at få rundvisning på italiensk. Da vi forlader stedet skriver vi i gæstebogen. Hun anbefaler os at tage forbi amfiteatret på vejen, det gør vi så.

Det drejer sig om et meget stort amfiteater på 90 X 131 meter, muligvis det største i det sydlige Italien. Også her sidder en guide og venter på besøg. Hun er også meget sød og vi får en fin folder med fakta. Teatret er fra det første århundrede af det romerske rige, altså fra adskillige hundrede år før vores tidsregning.
 

Da vi forlader teatret ser vi en meget ringe bolig. her kan man virkelig tale om at leve i armod.

Da vi forlader Lucera køber vi lidt ind til frokost, aftensmaden vil vi tage ude i Vieste i den gamle bydel for at se lidt på livet her, så det undlader vi helt at bekymre os om på nuværende tidspunkt :-)

På vejen tilbage vil vi lige se om vi kan finde den mine der skulle ligge lige vest for Sant Giovanni Rotondo så vi kører over San Servero og San Marco in Lamis op til S. Giovanni R. Vi finder ingen mine, i hvert fald ikke noget der reklameres for, så vi kører "hjem" til vores telt og spiser frokost.

Resten af eftermiddagen går med badning, hygge osv. Vi får spillet noget tips til en afveksling, Jakob er den eneste der gider bade og så går den eftermiddag også. Vinden er tiltaget og det er ikke længere så varmt, hvilket man også kan se på aktiviteten på stranden, det er kun de mest ihærdige der har lyst til at ligge og småfryse på en strand :-)

Midt på eftermiddagen kom Jakob med et guldkorn. Har I set de sjove myrer med stort hoved i den ene ende, spurgte han. Der blev helt stille, vi anede slet ikke at myrer har hoved i begge ender... jeg har taget et billede af dyret så i kan se hvad han mener.

Aftensmaden vil vi indtage i Vieste og da det er lørdag, så er der sikkert også en del andre der har fået samme ide så der er lidt at kigge på. Vi kører ind til Vieste kl. 20:45 og får smidt bilen. På vejen op i byen stikker vi lige hovedet ind hos Annalisa og hører hvor man skal spise i byen og hun har selvfølgelig en anbefaling. Vi finder desværre aldrig stedet på trods af store anstrengelser og ender med at spise på en fiskerestaurant i den gamle bydel. Vi bestiller lidt forskelligt fra kortet for at smage noget andet, Jakob vælger en pizza. For den opmærksomme læser, som måske har lagt mærke til Jakobs mad valg, så beror det ikke på rendyrket ondskab fra hans forældres side, men det simple faktum af Jakob ikke er så særlig glad for fisk, for at sige det meget mildt! Dåsetun og makrel på dåse er Jakobs yndlingsfisk, resten må vi gerne beholde! For os andre er det en anelse anderledes. Kira vælger en tortellini til forret, Estella og jeg en porcini gratin. Hvad vi ikke ved er, at denne porcini gratin serveres på en muslingeskal på 10 cm i diameter og gæt hvad denne gratin gemmer; selvfølgelig dyret som har boet i denne skal. Ingen af os har før fået så stor en musling, det smager fremragende. Til mellem ret vælger Estella og jeg en gang spagetti vongole og hovedretten er for alle tres vedkommende dagens fisk som er en slank fisk som ligner en skalle lidt, vi ved ikke rigtigt hvad det er for en. Som tilbehør har vi bestilt nogle gratinerede tomater, mikset salat og noget bagt kartoffel halløj. Det sidste er vi ikke så vilde med, der er nogle perleløg som er bagt med, der er meget bitre.

Efter maden triller vi en tur gennem byen på vores små ben (man kan dårligt kalde det at gå oven på det måltid) og vi skal da lige love for at folk er kommet frem af deres huller. Byen summer af liv og alle er i deres stiveste puds. Alle forretninger er åbne og der er meget at kigge på, vi bliver lige overraskede hver gang vi oplever en Italiensk lørdag aften. Der er virkelig gjort meget ud af det, selv melonerne er pyntet til i aften som det ses til højre.
 

Vi er tilbage på campingpladsen kl. 23:45 og går direkte i seng, det har været en hyggelig aften. I campingpladsens bar, som er lokaliseret ud til vejen, længst væk fra campisterne, er der diskotek, vi hører ikke hvornår musikken stopper, vi er allerede i drømmeland.

/Martin

Dagens udlændingetal: 47

Tilbage

Søndag den 12.