Familien Jessens vinterferie 2010


 

 

Lørdag den 13. februar

 

 


Det er med at holde tungen lige i munden, vejen udvikler sig fra fedtet til spejl glat ved Honover. Hastigheden er helt i bund, jeg har aldrig kørt på noget så glat. Hvis man så meget som tænker på at ændre hastighed, op eller ned, så opfører bilen sig som bambi på glatis.

Syd for Hanover er vejen igen "kun" sneglat og der skrider igen. En positiv effekt ved det meget glatte føre er, at bilen næsten ikke bruger noget diesel. Normalt har vi tanket omkring Honover, men denne gang kunne vi vente til 100 km efter Kassel (vi valgte dog Kassel, da der her, i modsætning til de andre stationer indtil dette punkt, ikke var lange køer ved standerne).

Da vi drejede af mod München syd for Kassel forsvandt sneen næsten fra vejbanen og føret var rigtigt fint indtil vi mødte motorvejen fra Berlin, så kom sneen tilbage og vejen var meget glat igen. Ved Nürnberg var der først væltet en bil med campingvogn og senere lå en lastbil med sættevogn på siden, så dele af motorvejen var spærret, det tog en del tid at komme forbi.

Ved Ingolstat var jeg træt af at se snefnug og Estella overtog rettet indtil vi skulle have morgenmad. Vi hørte i radioen at der syd-øst for München var 7 km kø, så vi valgte at køre fra motorvejen ved Haar (hvor køen startede) og tagen over landet det sidste stykke.

P1030172.JPGMorgenmaden blev indtaget på "vores stamcafe" lige før vi kørte ind i Østrig.

Kl. 10:30 landede vi hos Evi og det blev til en længere sludder. Vi havde udover pakken vi indkøbte i går, også medbragt en liter af vores "hjemme importerede" olivenolie fra Sicilien, det blev hun meget glad for.

Efter at vi havde pakket ud tog Estella og børnene ud på ski, jeg trængte bare til at slappe af, jeg havde stadig "pletter" for øjnene.P1030174.JPG

Estella og ungerne kom tilbage kl. 17:30, de var helt oppe at køre, sneen var "Gran Cru", frossen let og fin.

Aftensmaden telberedte vi i lejligheden. Af aftenunderholdning havde vi medbragt alle 24 afsnit af Matador, og vi gik i gang med afsnit 1. Vi blev dog hurtigt matte og gik i seng.

/Martin

Tilbage

Søndag den 14.