Familien Jessens juleferie 2008


 

 

Torsdag den 25. december

 

 

 
1. jule dag: Op kl. 7 og gøre sig skiklar.

P1040192.JPGP1040193.JPGKl 8:45 sidder vi i liften, der er ikke et øje nogen steder og vejret er fantastisk. De har præpareret pisterne i nat og der er derefter faldet 5 cm puddersne, man kan ikke ønske sig det bedre.

P1040201.JPGVi er enige om at vi skal se den nye forbindelse der er lavet fra Skiwelt til Westendorf og begiver os rundt om bjerget for at komme ned til Brixen. Her tager vi den fine nye kabine til toppen af Westendorf, det er en fin tur og det er rart at man ikke skal tage andre lifte undervejs. P1040205.JPGVel på toppen skulle vi lige have et overblik på kortet og så var Jakob ellers væk! Lad mig sige det på den måde, det er ikke første gang Jakob er blevet væk, men i disse store områder kan han altså blive "rigtig" væk, så vi synes så absolut ikke det var sjovt. Her er 250 km præpareret pist at lede på, plus 93 lifte, så vi måtte dele os. Estella kørte ned af bjerget mod Brixen, mens Kira og jeg kørte den anden vej. Kira og jeg fandt relativt hurtigt Jakob, men nu var Estella jo P1040208.JPGkørt ned af bjerget på den anden side, så vi måtte lige en tur i dalen for at fange en lift, så vi kunne komme over toppen og tilbage til Estella. Nu var alle turisterne også så småt stået op oven på deres julestrabadser, så der var ikke til at være på pisterne i Westendorf, vi var godt glade over at skulle tilbage til pisterne nord for Hohe Salve i stedet for dette menageri.

P1040210.JPGDet var godt middag da familien endnu var samlet i Brixen og vi blev enige om at køre halvvejs tilbage til bilen og finde en gang frokost i en ikke alt for overrendt "alm". Vejret var skiftet og det var ikke klart mere. I bunden af de forskellige pister lå nu en tyk tåge og sneen var godt tung, så da vi havde spist blev vi enige om at vi var trætte og ville nøjes med en tur over Hohe Salve for at komme tilbage til bilen ved Itter. På vejen måtte vi lige have en germknødel P1040209.JPGmed vaniliesovs og mohr samt en apfelstrudel til deling. Vi har set mange spise germknødel til frokost, nu måtte vi vide hvad det var. Germknødel er et dampbagt hvedebrød, det samme som tjekkerne kalder dumplings, dog i dette tilfælde varieret med sveskemos i midten og så serveret med rigelig vanilesovs og mohr på toppen. Mohr tror vi er knust birkes med sukker.

Da vi er nede med liften gik vi lige hen til udlejningsfatter og fortalte ham at de nye ski Kira fik i går er super, han bliver overrasket og siger at hun må være en god skiløber, Kira er stolt på sin egen stille måde :-) Forskellen er at disse ski er meget stivere og derfor kræver mere arbejde af skiløberen, der er også kontant afregning hvis du gør noget forkert, omvendt er de mere stabile og præcise ved høj fart. Begynderski er tit bløde og omgængelige, næsten tilgivende overfor løberen, men bliver nemt flaprende og upræcise ved høj hastighed. Man kan selvfølgelig ikke generalisere, det kommer meget an på den enkeltes  stil, det er noget man må prøve sig frem med.

Tilbage i lejligheden tager vi en slapper oven på endnu er pragtfuld dag i sneen. Aftensmaden laver vi selv, vi har købt kalvesnitzler. Under aftensmaden begynder det så småt at sne igen, vi kan ikke helt lade være med at drømme om puddersne igen i morgen.

Inden vi skal i seng bliver der lige tid til lidt tips og glühwein.

/Martin

Tilbage

Fredag den 26.