Familien Jessens juleferie 2008


 

 

Fredag den 26. december

 

 


2. juledag: vækkeuret ringer kl. 6:45 fordi vi skal nå at lave omelet i dag inden vi skal ud af døren.

P1040213.JPGP1040221.JPGKl. 8:45 sidder vi igen i liften, vejret er helt klart, det har blæst og sneet i nat og temperaturen er sunket til -12 grader. Alt i alt lovende! Vi er dog ikke de eneste der har store forventninger til dagens skiløb, der holder allerede mange på parkeringspladsen da vi ankommer og allerede kl. 11 er alt kaos af mennesker på de mest populære pister.

P1040226.JPGP1040231.JPGFrokosten indtages som vanligt på en af de mange "alms" der ligger spredt ud over området. Faktisk er der 65 og fælles for dem er at man spiser rigtigt godt til rimelige penge.

Kl. 14 er vi så småt ved at være møre og begynder at bevæge os mod vores bil i Itter. Lige inden vi skal med kabinen ned går vi lige ind og får en kop "et eller andet" og et stykke kage.

Kl. er 16 da vi kører tilbage til vores lejlighed, vi skal lige slappe lidt af inden vi skal i bad og til Kitzbühl og spise aftensmad, det er jo vores sidste aften på denne juleferie.

Kitzbühl skulle vise sig at være en helt speciel oplevelse. Byen er rigtig hyggelig, men ved nærmere øjesyn gik det op for os at det nok ikke lige er noget for os. Her er spækket med modeforretninger, juvelerer og andet dyrt isenkram og bilerne i byen er alle i den dyre ende af skalaen. Vi finder os en restaurant som ser hyggelig ud og går ind og får det sidste bord inden det helt store rykind. her spiser man ikke mellem 18:00 og 18:30 som i Oberau, men efter
kl. 20:00 og det er tydeligt at her viser man sig frem. Vi kan ikke helt lade være med at more os lidt over sceneriet :-)

Vi får bestilt noget at spise og allerede her begynder det så at gå galt for vore tjener, som vi senere "døber" Emanuel (efter Fawlty Towers). Kira bestiller noget reje halløj, Jakob en schnitzel af svin og Estella og jeg hver en schnitzel af kalv med persillekartofler.

Da Emanuel kommer med maden får vi rejer til Kira, svineschnitzel til Jakob og to børneschnitzler med pommes frites til os voksne? Vi forklarer ham, at det ikke er hvad vi har bestilt og han siger at vi bare kan få persillekartofler til? Hmmm, vi er ikke helt tilfredse, men hvis nu manden ikke kan komme i tanke om en anden løsning, så er det vel ikke helt skævt. Sybil (Fawltys kone, for at blive i de termer) kommer og spørger hvad der foregår. Vi forklarer og hun snupper børneschnitzlerne og siger at vi vil får det rigtige om 10 min. Emanuel render derefter rundt og dukker sig som om han har fået tæsk?

Efter vi har spist vil vi gerne have en regning, så vi kan komme "hjem" til Oberau igen men "Emanuel" kan ikke helt overskue situationen, så vi må have fat i Sybil endnu en gang. "Emanuel" får endnu et hak og ser om muligt endnu mere skræmt ud da han kommer med regningen, Han beder os selv om at kontrollere at det også er det vi har fået som står på regningen. Da vi går undskylder "Sybil" mange gange på Emanuels vegne, det har været en oplevelse at spise i Kitzbühl :-)

Da vi kører hjem taler vi om at det er pudsigt at priserne er 1½ gang højere her hvor "de fine" kommer end i Oberau, men maden er kun ½ så god, komisk. Vi er nu glade for det smørhul vi har fundet. Selvom der bor en del udlændinge i Oberau, så er det stadig en lokal Østrigsk by med de kendetegn det nu fører med sig, her er det ikke ødelagt af turismen.

Vi går til køjs og ærgrer os lidt over at ferien allerede slutter i morgen.

/Martin

Tilbage

Lørdag den 27.