Familien Jessens vinterferie 2009


 

 

Mandag den 9. februar

 

 


Op kl. 06:30, morgenmad med hårdkogte æg, så er vi klar og står ved liften kl. 8:55.

P1000247.JPGVi finder de instruktører som underviser og finder her ud af at der slet ikke er nogle snowboard hold? Ydermere skulle Jakob, Estella og jeg på hold om formiddagen og Kira om eftermiddagen, altså, Kira og Jakob var sat på hold for alpin ski og ikke snowboard. Ydermere skulle vi jo ikke på skole samtidig, så Kira skulle være alene om formiddagen?

Vi var mildest talt skuffede. Da vi talte med dem fra skiklubben i går aftes, fik vi ikke at vide at der slet ikke var nogle snowboard hold! Hvis vi havde vist det, så havde vi udstyret ungerne med ski her til morgen, så de kunne være klar. Vores umiddelbare reaktion var at det er hamrende uprofessionelt.

P1000254.JPGVi sludrer lidt om det og bliver enige om at børnene vil tage en dag mere på snowboard og så tage ski fra i morgen, så måtte vi finde os i, at vi ikke bliver undervist på denne tur. Efter en tur på bjerget, gider Kira og Jakob dog ikke mere, de har komplet mistet lysten til snowboard og vi kører i dalen, for at få dem byttet til ski i stedet for. Nu er det så bare at skikælderen på hotellet, hvor vi har lejet deres grej har lukket fra kl. 9:30 Grrr!!! Estella P1000259.JPGer så rasende at hun er parat til på stedet at melde os ud at skiklubben, pakke sammen og køre til Østrig, hvis Evi har "vores" lejlighed ledig. Den løsning vælger vi nu ikke. Vi bliver enige om at leje ski til børnene lige neden for liften, de har åbent hele dagen. Så må vi bytte de snowboard i eftermiddag, når kælderen igen har åbent. Det kostede os i øvrigt € 42,- at vi ikke fik den fornødne information!

Vel tilbage ved liften, mødte vi en af skiinstruktørerne og vi fik luftet vores frustrationer lidt. Henrik, som han hedder, kunne godt forstå at vi ikke synes at P1000499.JPGdet var helt optimalt, og vi blev enige om at vi tog på skiskole eftermiddag i stedet for. Kira kom på et meget øvet ungdomshold, Jakob på et øvet for børn, Estella og jeg et meget øvet voksenhold. Skiskolen starter kl. 12:30 så vi kan lige nå op i området og få en bid mad inden vi skal mødes. Vi vælger det første og bedste spisested umiddelbart ovenfor liften, Le Bachas. Maden er udmærket og personalet flinke.

P1000270.JPGP1000272.JPGKl. 12:30 møde vi op og så går det løs. Det er lidt pudsigt, nu har vi stået på ski i snart mange år, uden rigtigt at tænke over det, nu får vi en masse teori så det bliver indviklet :-) Henrik fortæller os også lige at hvis han pludselig smutter og ikke kender os, så er det ikke for at være uhøflig, men da der har været nogle ubehagelige episoder med franske skiinstruktører, som har været efter danskere der underviser på pisterne, så kan det være en rigtig god ide at holde lidt lav profil hvis der er andre skiskoler i nærheden. Det er rigtigt underholdende, vi kører både på et ben, baglæns, hopper og kører med lukkede øjne. Jeg smider mig et par gange for underholdningens skyld, enkelte andre vælger at gøre det samme.

Da vi slutter gider Estella ikke rigtigt stå mere i dag og Jakob er stadig ikke tilbage med hans hold, så Kira og jeg tager en tur på toppen, for at slutte dagen af. Kira og Jakob afleverer efterfølgende de lejede ski.

Inden vi skal ned og bytte børnenes snowboard, handler vi lige ind til aftensmaden, vi køber lidt Franske specialiteter og en flaske Spansk vin!

Da vi bytter deres snowboards til ski, forklarer vi den flinke ekspedient at Kira er en god skiløber og skal have en stiv ski. Han kommer derefter med forskelligt, jeg river og flå i de ski han kommer med, men er ikke helt tilfreds.. Vi forklarer ham at hun til jul stod på Fischer RC4 Worldcup med stor succes og gerne vil have nogle i den klasse. Han ser lidt forvirret ud og siger at sådanne ski lejer han normalt ikke ud til børn da de, hvis man ikke har kræfter til det, bogstaveligt bestemmer hvor du skal hen, ikke omvendt, som det jo bør være. Han kan selvfølgelig ikke vide at Kira har reddet i mange år og deraf har forholdsvis godt styr på sine ben. Han finder nogle der svarer til RC4 og vi er tilfredse!

På hotel Sylvana og vi får meldt børnene til pizza aften onsdag. Vi får lige en sludder med Jens (turlederen) fra skiklubben og han er selvfølgelig ked af, at vi har haft en dårlig oplevelse i dag og vil tage kritikken til efterretning, så informationen bliver mere klar fremover. Vi endte da også med at få en rigtig god dag på ski, så er alt tilgivet :-)

Og dagens glædelige nyhed. Vi sagde til Jens, at at vi desværre måtte melde afbud til picnic på hotellet onsdag, da vi er her for at stå på ski. Han sagde så, at den var flyttet op i terrænet torsdag i stedet for, da mange havde udtrykt utilfredshed med at få "ødelagt" en skidag. Det  kommer til at foregå mellem formiddags- og eftermiddagsholdene på skiskolen, kun med den ændring, at eftermiddagsholdet rykkes, så vi har 1½ time til rådighed.

Tilbage i lejligheden skal vi have en bid flute med forskellige oste, pateer, osv. Midt i maden bliver der banket på døren, vi kigger lidt på hinanden, inden vi går ud og åbner. Her står to guider fra Danski, de vil bare høre hvordan det går. Jo, tak vi har det fint og der er rimelig styr på tingene. De fortæller også lige at picnic er flyttet, men det har vi jo hørt. Meget positivt, det er rigtigt rart at når man nu har bestilt det gennem et bureau, at de så også interesserer sig for deres gæster, det giver et plus i karakterbogen til Danski.

Efter maden vasker Kira og Jakob op inden vores dag slutter med en ½ gang tips, inden vi hopper i soveposerne.

/Martin

Tilbage

Tirsdag den 10.