Familien Jessens vinterferie 2009


 

 

Torsdag den 12. februar

 

 


Uret ringer igen kl. 06:30, vi gider ikke stå op, det har været klart i nat, så der er hamrende koldt udenfor soveposen, så koldt at en flaske danskvand ved siden af sengen er helt bundfrossen. Vi lukker altandøren, tænder for varmen og venter til kl. 7:30 med at forlade sengevarmen. Vi er enige om at de ekstra kræfter vi sparer ved at stå senere op, dem får vi så rigelig brug for i eftermiddag sammen med Henrik.

P1000362.JPGKl. 10:00 var vi ved liften og et eller andet var gået galt, for kun en kørte op fra dalen, den "gode" der kører hurtigt var ude af drift, uvist af hvilken grund. Det er hamrende koldt, vejret over bjerget er skiftet fra det klare P1000364.JPGtil snevejr og det blæser stadig en del. Vi får ikke stået så meget på ski før vi vil ind og have en kop kakao til at lune os på. Vi vælger Le Peyra Juana som vi spiste frokost i går. Da vi er færdige er det ved at være tid til at komme op på bjerget til picnic med skiklubben. Da vi kommer op er der stadig ikke så mange, mødt så vi tager lige en ekstra tur for at få varmen i kroppen. Vel oppe igen er der serveret i den store udgravning som Peter (Danskis guide på stedet) så flittigt har lavet, et utroligt stykke arbejde. Der er alt hvad man kan forvente +lidt til og jeg tror alle er mætte da de forlader "bordet". Niels Anders var også med, hans knæ var kun lidt hævet og det gjorde kun ondt når han bukkede benet meget, så skiløb er heldigvis ingen hindring :-)
 
P1000370.JPG P1000372.JPG P1000374.JPG

P1000375.JPGOg så er det tid til skiskole. Børnene finder deres respektive lærere og vi finder Henrik. Vi starter med at øve de ting vi allerede har lært og så går P1000383.JPGvi over til sving med samlede ski med henblik på overvindelse af pukkelpist. Jeg har lidt svært med det, den ene ski har det med at "hænge" lidt, men mon ikke P1000396.JPGdet går. Da vi skulle til at køre mod pukketpisten, smed jeg mig i off pisten og havde stort besvær med at komme P1000398.JPGop igen, her var så blødt at jeg måtte gge stavene for bare at kunne stå lidt imod. De andre var flinke at vente på kanten og så gik det løs. I går havde det været P1000401.JPGnoget af en prøvelse at komme ned, nu gled det på en helt anden måde. Jeg havde overvundet min psykologiske P1000406.JPGbarriere og det viste sig at det slet ikke var noget problem, bare man tog det med ro og angreb puklerne på den rigtige måde. Vel nede igen sagde vi pænt farvel til Henrik, det har været alle tiders, at have ham som instruktør de tre dage, vi har alle virkelig fået rykket vores skiløb.

En fantastisk dag, vi er alle kommet over vores respektive fobier. Der er mange små fiduser, ikke noget radikalt der skal ændres, men vi skal øve os de kommende dage. Allerede i morgen er det igen tid til pukkelpist.

Og Kira har slet ikke frosset i dag, heller ikke på fingrene. Estella har konstateret at de specielle såler i hendes støvler ER bedre end standard, selvom de ikke er optimale.

P1000410.JPGDa vi alle er møre kører vi lige hjem, Kira og Jakob smider vi af på Hotellet, P1000412.JPGtømmer bilen og går tilbage til Sylvana. Det er rigtigt hyggeligt  og vi får lidt øl mm, samt en sludder inden vi skal ud at handle til vores aftensmad. På vejen ud møder vi Lars (Caspar fra Kiras klasses far) og aftaler at vi skal mødes i morgen i Briançon og stå sammen tilbage til "vores" by.

Kira har bestemt at vi skal have spaghetti med kødsovse til aftensmad i dag, så det køber vi ind til på vejen tilbage til lejligheden.. Vi vælger at købe en flaske fransk vin i dag :-)

Efter maden er vi pænt møre og hopper direkte i seng.

/Martin

Tilbage

Fradag den 13.