Familien Jessens vinterferie 2009


 

 

Fradag den 13. februar

 

 


P1000413.JPGDet har igen været en klar nat og vandet ved sengen er igen frosset, vi stå op
kl. 7:15, vi skal gerne med skibussen kl. 8:
30, da vi jo vil til Birançon og stå på ski tilbage til vores lejlighed. Vores plan er at vi kan nå en tur af pisten mod Briançon inden de andre når frem, det skulle være så smuk en tur. P1000415.JPGP1000424.JPGVejret viser sig fra sin smukkeste side her til morgen om end det ser ud til at blæse en del.

Vi tager skibussen og er i Briançon kl. 9:30 og tager kabinen op. Vi havde tænkt os at tage pisten ned, men da P1000426.JPGdet går op for os hvor langsomt det går, opgiver vi det. Vi vil hellere hen over toppen mod Chantemerle. Det tager faktisk 35 minutter at nå toppen! Med den fart når man ikke at stå ret meget på ski på en dag.

P1000448.JPGDet viser sig at det blæser endog meget kraftigt på P1000444.JPGtoppen og Jakob er temmelig kold da vi kommer over passet. Vi går ind på en lokal bar og får en kop kakao og en pandekage. Estella prøver at kontakte Lars på mobilen, men uden held, vi fortsætter færden alene.

P1000450.JPGOg så mødte vi den "afskyelige snemand", og jeg som troede at
den boede i Himalaya :-)

P1000451.JPGVi overvejer lidt hvad vi skal, det blæser så meget at mange lifte ikke kører, så vi vil se om det overhovedet er muligt at komme på tværs til "vores" egen dal. Ved Villeneuve tager vi en fantastisk sort pist ned i dalen og spiser frokost på en P1000456.JPGlille restaurant. At denne sorte pist er så god, er der desværre også mange andre der har fundet ud af. Det er ikke så nemt at komme op med liften, da vi er færdige med at spise. Der står en kødrand af den anden verden, og det tager en fandens tid. Vel oppe igen viser det sig hurtigt at alle de lifte vi skal bruge for at kommer op til passet til "vores by", er lukkede pga. blæsten. Vi vælger at køre i dalen igen, for at tage bussen tilbage.

Estella er brugt helt op, så vi trasker tilbage til lejligheden, mens børnene tager med nogle andre danskere ned til liften, for at få en ekstra tur inden dagen er gået. Pukkelpisten nåede vi så ikke i dag, men så må vi have den til gode til i morgen.

P1000461.JPGP1000463.JPGVi er blevet enige om at vi vil ud at spise i dag, børnene trænger til noget italiensk mener de. Vi har set en hyggelig restaurant, La Brasera, i byen. Det viser sig at dette pizzeria adskiller sig fra andre italienske spisesteder, ved at de ikke har P1000464.JPGen eneste flaske italiensk vin, det griner vi lidt af. De har til gengæld 40 andre vine at vælge imellem. Da vi har bestilt dukker Lars, Caspar og Christian op og vi får et par borde slået sammen, så vi kan nyde maden sammen. Da vi er ved at være færdige med at spise dukker alle skiinstruktørerne op, det viser sig at det er deres stam-spisested.

I morgen er det sidste dag på ski, det er rigtigt surt. Forhåbentlig er det ikke sidste tur på ski i år, vi forventer at tage med skiklubben til Vallåsen i Sverige, hvis vi kan få det til at passe ind i vores kalender.

/Martin

Tilbage

Lørdag den 14.