Estella & Martins efterårsferie uge 42


 

 

Mandag den 15. oktober

 

 

 
Morgengry over Toscana. En ting man bemærker i Italien er deres glæde ved deres land, deres natur og deres køkken. Vi tager tit ting for givet i Danmark og får dagligdags "pligter" til at udvikle sig til noget slemt. Tag fx madlavning; mange føler det som en sur pligt at stå i køkkenet og lave mad. Hvorfor ikke vende det til noget positivt og glæde sig over at lave noget godt hver dag og så nyde det sammen med dem man holder af? Denne slående forskel på os i Italienerne kom især til udtryk da vi sad ved morgenbordet badet i sol og med udsigt over det smukkeste l
andskab; da kom hotelejerens gamle mor hen til os og viste os hvor smukt der var, det lyste ud af hende at hun værdsatte denne udsigt og denne sol, selvom hun sandsynligvis har levet med den hele sit liv! Vi kunne ikke lade være med at blive lidt rørte over denne glæde ved noget som for dem er dagligdags.

Efter morgenmaden pakkede vi sammen, betalte og forlod Caprese Michelangelo og satte kurs mod Arezzo.

Arezzo er en meget smuk by med alle sine tårne og kirker. Samtidig er det en by som endnu ikke er totalt ødelagt af turisme. Vi gik ind i byens domkirke som angiveligt er fra 1511, det var en stor oplevelse.
 

På vores tur falder vi over en udstilling med bla. en skulptur i en meget forvreden stilling og vi undrer os over hvad det går ud på. På en plakat med en meget drabeligt billede står der noget med San Polo, en lille by lige ved siden af Caprese. Når vi kommer hjem må vi finde ud af hvad der er foregået. (I Arezzo var der en udbredt frihedskamp mod nazifascisterne. Disse "partisaner" slog den Nazistiske feldmarschall Albrecht von Kesselring ned med hård hånd i 1943 - 44, det kostede 534 mennesker livet i massakrer i Arezzo regionen. red.)

Byen indeholder også et gammelt romersk amfiteater som vi besøgte men desværre er det så ødelagt af tidens tand at man skal vide hvordan et sådant oprindeligt har set ud for at kunne forestille sig dets tidligere pragt.

Da vi forlod Arezzo satte vi kursen mod Abbedia San Salvatore. I vores hoved har vi fået den ide at man kan overnatte her. På vejen passerer vi Chianciano Terme som i den grad udnytter de varme kilder her, der er hoteller alle vegne. Måske det også er værd at bruge lidt tid på en gang i fremtiden.

Vi kører til Abbedia San Salvatore med endnu et kloster man skulle kunne få et værelse på. Klosteret ligger midt i hvad der viste sig at være en større by hvori der lige havde været afholdt byfest. Vi bliver enige om at det nok ikke er os, egentlig uden at ulejlige os til at undersøge lokaliteten yderligere og kørte hen til byens minemuseum for at kikke på det. Lukket, har åbent fra 9:30 - 13:30 og fra 15:30 - 18:30 og klokken var kun 14.. Nå, det må vi tage sammen med vores børn på et andet tidspunkt, så vi besluttede os for at finde noget at spise i stedet for på vejen mod Siena. Vi nåede dog kun et lille stykke udenfor byen før et skilt med restaurant fik lokket os ned af en grusvej. Det viste sig at være et lille hyggeligt sted med kun lokale gæster så vi satte os og fik et overdådigt måltid.

Da vi sad og spiste var der et andet par og de var færdig nogenlunde samtidig med os. Det der chokerede os var at han havde og søppet det meste af en flaske vin og to limonchello og så var det ham som kørte...
Det var vist ikke gået i Danmark.


Efter maden besluttede vi at prøve et andet kloster, Abbazia di M. Oliveto Maggiore som ligger lidt syd for Siena. Det var temmelig stort og meget flot, grundlagt i det 14 århundrede. I biblioteket fandtes flere håndskrevne bøger helt tilbage fra 14 århundrede. Vi gav en skærv til restaureringen, de trængte tydeligvis til en kærlig hånd. Efter at have trasket en del rundt fandt vi en klokke som kunne fange munkenes opmærksomhed, desværre ikke nogen ledige værelser. Hmmm... hvad så nu. Asciano havde vi spist til aften i tilbage i 2005 på vej til Crotone og mente at kunne huske at der var et hotel i byen og det lå kun 9 km fra klosteret.

Vi fandt hurtigt det lille hotel, Il Pace og fik 1 værelse væk fra gaden så støjen ikke var for voldsom. 65€ for et dobbeltværelse uden noget tilbehør i form af mad. Inden det blev spisetid kunne vi lige når at gå byen rundt 17 gange (den er meget lille). På vores tur passerede vi en lille mølle hvor en dansk indregistreret bil prydede indkørslen. Høflige som vi er sagde vi velbekomme til de to som sad foran huset og nød en tår rødvin. De blev meget overraskede og havde ikke lige gennemskuet at vi havde set deres bil. Vi fik en sludder om hvordan og hvorledes de havde lejet denne lille perle og så traskede vi videre op for at spise på en af de restauranter vi havde set på vores vej. Da vi havde bestilt og sad og ventede dukkede de to danskere op i døren og vi tilbød dem plads ved vores bord. De præsenterede sig som Jørgen og Gitte. Det blev starten på en hyggelig aften med en del vin mm. Da vi forlod restauranten følte vi ikke vi havde talt færdigt så vi gik med hjem til den lille mølle hvor vi fortsatte med hyggesnak indtil Gitte og jeg faldt i søvn. Vi var først hjemme på hotelværelset kl. 02:30.

/Martin
 

Tilbage

Tirsdag den 16.