Estella & Martins efterårsferie uge 42


 

 

Fredag - lørdag den 19 - 20. oktober

 

 

 
Vi står op omkring kl 8 efter en meget urolig nat. Jeg har haft store kvaler med at sove, der er så mange tanker som farer rundt i hovedet. Vi står op og får pakket vores ting sammen, betalt Sara 207 € for de tre dage og siger pænt farvel og på gensyn. Vi havde allerede i går besluttet at vi ville vende tilbage til Osteria Vecchio Molino for at få en gang antipasti til morgenmad.

Carlo var i dag med til at gøre vores morgenmad til en speciel oplevelse. Carlo var en anden kunde som havde været inde og få sin morgenrødvin. Han var meget optaget af at vi havde valgt at drikke vand til vores antipasti og ikke rødvin. Han var vældig sød og vi fik hele hans livshistorie, om hvordan han havde været pensionist i 27 år, var blevet opereret helt i Milano og han i øvrigt var 75 år. Mens vi sad der og lyttede til hans talestrøm kom mange ind og ud af forretningen og næsten alle glemte at lukke døren og hver gang råbte Carlo "La porta, la senora est freddo!" og pegede på Estella. Han opgav os dog totalt da jeg havde bestilt en espresso doppio til maden, det var tydeligt at det var at betragte som blasfemi og totalt uacceptabelt, så Carlo fortrak og kørte fra stedet i sin Fiat i nedtrygt sindstilstand.

Efter morgenmaden går vi ind til "naboen" L´Aia de Piero og køber de ting vi skal have med hjem af pølse, lardo, yderligere et par liter lokal olie honning mm. Da vores kastaniehøst ikke gik for godt, går vi også lige op til en lille grønthandler og køber to kilo samt tre store friske porcini svampe. Nu er det tid til at stikke næsen mod Milano som vi vil tilbringe eftermiddagen i inden vi begiver os nordpå.

På vejen til Milano vil vi lige slutte vores "arbejde" med at få en Telepass dongle og går ind på et Puntoblu for endeligt at få denne lille og for os meget attraktive dims. Den venlige dame forklarer hvordan og hvorledes og giver os formularen som skal udfyldes. Det vigtigste er at vi skal have vores Italienske bank til at stemple i hjørnet af formularen. Okay, tak og videre til Milano. Vi har en forventning om at vi kan finde en Banca Toscana inde i byen og så må det være en smal sag at få det stempel vi skal bruge.

Vel ankommet til Milano kører vi ind til centrum og putter vores bil i p-hus. Vi valgte Autosilo Diaz som ligger et par hundrede meter fra Milanos meget berømte katedral.

Katedralen er et kapitel for sig. Nogen vil måske kalde den "lettere" overpyntet. Der er ikke så meget andet at sige end nyd min beskedne evne udi fotografiets kunst af dette fantastiske bygningsværk fra det 15 århundrede. Man siger tit at billeder er taknemmelige, i dette tilfælde kan billeder ikke yde kirken den opmærksomhed den fortjener.

Efter at have været oppe på taget af kirken og nyde udsigten er vi ved at være sultne så vi bevæger os lidt rundt for at finde lidt til maven. I vores søgen efter et foderbræt er bankerne åbnet efter siestaen så vi går ind i en tilfældig for at høre om de ved hvor der ligger en Banca Toscana filial. Vi får at vide at den ligger ved Cairoli, lige ud for Castello Sforzesco, vi siger pænt tak og bevæger os derhen. Inde i banken fortæller vi om problemet og for at vide at vi skal henvende os i "vores" bank i Gallicano.... Øhhhh, vi troede at Banca Toscana var landsdækkende? Og nej, vi kører nok ikke 200 km tilbage for at få et stempel! Skuffede går vi over på den anden side af gaden og får den tiltrængte frokost. Vi bliver enige om at pakke papirerne sammen og sende det hele med en frankeret svarkuvert til vores bankrådgiver i Gallicano filialen og så må Telepass vente til vi vender tilbage snart igen.

Castello Sforzesco er en kæmpe borg som huser museer mm. I forbindelse med fortet er det en stor park som mange milanesere benytter som fristed ligesom mange bruger parken ved Rosenborg i Kbh.

Desværre tiltrækker de mange turister på stedet også en del afrikanere (ikke at vi har det fjerneste imod afrikanere) som på den mest påtrængende måde forsøger at sælge armbånd mm. Politiet kører rundt i parken og de "handlende" er konstant på benene for at undgå dem, det er et kosteligt show at overvære. Vi går ned gennem parken til Arco Della Pace før vi vender om og går tilbage til bilen. Vi har fået en lille forsmag på Milano, det er heller ikke sidste gang vi har været her. Kort før vi når bilen ser Estella en isbar som hun simpelt hen bliver nød til at besøge.

Vi følger roligt myldretidstrafikken ud af byen mod nord til Como og
kl. 18:00 kører vi på motorvejen. Trafik nordpå er der ikke meget af, Estella overtager rettet i Schweiz og kører indtil vi vi skal spise aftensmad. Vi spiser den "klassiske" tyske motorvejsmad ved Freiburg. Maden er ikke så spændende som det vi lige har forladt, men man kan overleve på det med lidt god vilje. Estella bliver proppet i soveposen og så går det nordpå.

Kl. 06:00 stopper jeg motoren i vores indkørsel i Værløse. Efter at have tømt bilen er det tid til en lille en på øjet inden børnene kommer hjem senere på dagen, i morgen henter vi kattene og så er det hverdag igen.

/Martin
 

Tilbage

Efterskrift