Familien Jessens sommerferie 2008


 

 

Forord

 

 

 
Italien igen? Næææhh, ikke i år. Estella har de senere år arbejdet en del i Ostrava i Tjekkiet og sidste år var hun udstationeret hele 5 uger i træk, Det er det der har givet blod på tanden for at opleve lidt af det gamle Østeuropa. Børnene og jeg har kun været i Prag en forlænget weekend i forbindelse med Estellas ophold men vi synes alle at det er værd at prøve. Tjekkerne er et meget stolt folkefærd og de har en lang historie, så de har virkelig meget at byde på, hvis vi ellers er i stand til at finde det.

Vi er blevet enige om at starte med at køre til Krakow i Polen, fortsætte til Tatra bjergene, set fra Slovakiet, tage ophold Ostrava indtil søndag den 6. juli, derefter er det lidt hen i det uvisse, udover at vi skal være hjemme igen fredag den 11. juli. Vi har lejet en lejlighed i Krakow for to overnatninger og et hotel i Ostrava for tre overnatninger, resten er op til os og vores humør.

Grunden til at vi vi vælger at starte i Krakow er at vi har et ønske om at se Auschwitz. De der har læst vores tidligere dagbøger fra henholdsvis 2005 og 2006, ved at vi tidligere har oplevet Mont Cassino og Dachau i et beskedent forsøg på at minde vores børn og ikke mindst os selv hvor godt vi i grunden har det i vores del af verden. Samtidig giver det et enestående indtryk af at frihed til at vælge og selv bestemme ikke nødvendigvis er en menneskeret.

Vi vælger at køre om dagen af flere grunde. for det første kender vi ikke vejene og for det andet er turen ikke er længere end at det ikke rigtigt kan betale sig at køre om natten, da vi ellers vil ankomme før en hvis herre får sko på.

Som altid, fristes man til at skrive, skal vores katte tilbringe deres ferie væk fra familien i kattepension hos Frans og Dorte i Over Dråby.

Fredag aften afleveres katte, bilen rengøres (den har den forløbne uge været brugt til at køre jord i og det kan ses) og der pakkes så alt er klart til lørdag morgen kl. tidligt til den planlagte nedstigning gennem Europa.

Vær opmærksom på at alle billeder, kort mm. er til at "klikke" på så de kommer op i en mere interessant størrelse.

/Martin

Tilbage

Lørdag den 28.